Påminn mig…

om si sådär 10 – 12 år när inte katterna  finns mer om hur det är att ha katt, så jag avstår. För nu är de jävligt billiga!

Vareviga morgon så är det likadant, Immy öppnar sovrumsdörren åt sig och Gäsper, sen är det full speed. Det låter som om de ligger på rygg under sängen och drar sig fram, samtidigt som de jagar varandra.

Säkert ligger där också en öronpropp som de leker med. Jag måste använda sådana för att ha en chans att sova när jag har ont, blir så ljudkänslig då.

Tänder lampan och letar katter för att ”slänga”ut, säck väck! begriper inte var de kan gömma sig. Släcker lampan och då drar de igång igen. Finns nog inte en valp på denna jord som orkar låta bli att hänga med på detta, bara att gå upp.

Sen är de borta! Ser dem inte på flera timmar, kattskrällen 🙂

Ifjol vinter så hade katterna en egenhet för sig som de faktiskt slutat med. Gäsper spolade i toan, vi stängde dörren så han inte skulle ta sig dit. Men hjälpsamma syster Immy öppnade, satt och och tittade intressant på sin bror när han spolade för fullt. Det kallar jag för bra samarbete 🙂

Gäsper håller på med en annan grej i år, måste ju förnya sig 🙂 Han hoppar upp på köksbordet, ögonen blir som tefat och innan jag hinner med så har han tagit en sockerbit som han kastar iväg och leker med. Samma visa varje dag 🙂

Morgonen har varit innehållsrik och i normala fall så har jag ett bra morgonhumör jämnfört med andra i familjen, men inte idag. Eftersom jag sovit dåligt pga nacken så var inte mitt det bästa heller i morse.

Katterna hade ju fått rejält med fart på Iko, så han sprang rakt igenom kompostgrindarna som jag har uppsatt nattetid, här skiter vi i om nått är ivägen bara man kommer fram. Han får ju självklart fart på Smali och en mycket morgontrött/sur Zixten 🙂  Släpper ut ligan så jag kan börja med deras frukost. Sen ska de in, en efter en med ca 30 sek mellanrum.

Iko kommer med frusen hundskit som han vill ha med sig in så jag får idka byteshandel med honom. Han är inte som Smali som kom med alla slags presenter till mig när han var yngre. Nej! Iko är mycket mer egoist 🙂

Fyller på vattenskålen och sen ger jag hundarna frukost. Går själv och får på mig kläderna, när jag kommer in i köket så kommer Iko i full speed, gör ett hopp rakt i vattenskålen :-(, han prickar den perfekt. Bara att torka upp, 2 l vatten över hela köksgolvet och ha med en galen valp som tycker det är jättekul att hoppa och springa i vattnet. Men han hade varit förutseende, köksmattan hade han flyttat till andra sidan av köket så den blev inte blöt i varje fall 🙂

Då ger jag upp, bara att skratta åt eländet och hoppas att inte dagen blir värre 🙂

Nu sover de gott och jag ska ta mig en välbehövlig lugn frukost 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.