Rannsakning…

Har gått och grubblat på vad jag gör för fel när jag lägger blodspår, en del saker som det där med att inte gå till spåret om det ligger ganska långt här ifrån är en sak men det måste vara något mer. Nu har jag kommit på vad det är :-), använder en gammal flaska med ”pip” när jag lägger spår och de 2 sista gångerna har jag för mycket blod med mig hem. Har även kommit på att jag får dra ut ”pipen” titt som tätt. Alltså kan det ha varit långa sträckor som inte jag blodat. Inte konstigt att Smali gått tappt, men helt otroligt att han klarat spåren 🙂

Fick ett tips från Zixtens uppfödare att ta en vanlig 1/2 l flaska och göra hål i korken med en liten spik, och det har jag gjort. Så imorse gick jag ett ”anlagsspår” och använde den nya flaskan, det fick ligga i 3 tim och gissa! Smali gick som en klocka :-). Ingen sak när man kommer på vad som är felet, men stackars Smali som har en så ”kocko” matte.

Märkte en enorm skillnad när han spårade, intensiv och glad. De senaste gångerna har han varit lite förvirrad och det är ju inte konstigt. Sen fick min duktiga pojke ligga och njuta av sin skånk.

Pratade med en gammal kompis igår och då blev det prat på viltspårsprov,  jag talade om vad min plan var men att det är svårt att få tag på domare nu när det är jaktsäsong. Men han gav mig 2 tips på domare, ska bara träna lite mer innan jag ringer dem 🙂

Har gått och grejat ute för att ”slippa” prata med de andra, rösten tog stryk igår. Jag vill att både höns och kycklingar går ihop, men det har inte funkat. Läste i en bok om det där och ett tips var att möblera om hela hönshuset + att sätta en kompostbur med tak på en upphöjning så kycklingarna kan söka skydd där.

Släppte in kycklingarna först så det fick inspektera i lugn och ro, och att de fick lära sig vart de skulle ta skydd. Släppte sen in de andra och det gick lugnt tillväga, alla hade fullt upp att kolla vad som hänt. Sen fick de vara i fred.

Gick ut efter ett tag för att kolla läget, och vad hittar jag där om inte huliganerna i kycklingburen, men fortfarande lugnt.

Sen hade de delat upp sig i olika rum, hönsen verkar tycka att alltihop är mycket knepigt, men det fungerar 🙂

Det är den här lilla damen som är på besök och äter äpplen, ville inte skrämma henne så jag tog bilden genom fönstret.

Christina har varit med om en hemsk upplevelse! Tabasco (Lapsk vallhund) har blivit riven av ett lodjur. Stackarn! munnen är sönder riven och sår på kroppen men det var mun/läppar som fick ta det värsta, men han lever och är ihop sydd.

En rovdjurs inspektör kom och dokumenterade skadorna och sa att det var lo som varit framme. Nu får vi hoppas att Basco kryar på sig snabbt, men vad ont han ska ha.

Går och gruvar mig för att duscha Smali, men han måste ju bli vit och fin innan helgen, får se om jag gör det ikväll och hoppas att han håller sig vit ända tills på lördag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *