Så kom ett resultat!

Idag tror jag att jag är mer förvirrad än vanligt! Det vill inte säga lite 😉 Ger hundarna frukost och säger varsågod! Ingen reaktion och de brukar sluka maten! Säger varsågod igen! Nope! De sitter och tittar i skålarna, på mig och på varandra! Aha!!! Jag har gett dom fel! Byter skålar och då sa det slurp! Tur att de är så kloka, för annars hade Eazy fått hela dagsransonen till frukost och Mayo alldeles för lite, haha 😉

Idag har det äntligen varit en spårdag och Linda skulle komma på förmiddagen. Jag gick för att lägga de 3 spåren, kommer tillbaka, då har Linda kommit och släppt ut hundarna så det var fullt ös i geggan ;-P Men jag hade visst glömt stänga grinden när jag gick. Så det var höns på gräsmattan och i hundgården. Fasen! 3 totalt vrickade hundar, det kan bli världens hönsjakt 🙁

Men så duktiga vovvar! De brydde sig inte ett smack 🙂 Grinden fick stå öppen så hönsen fick gå ut när de hade inspekterat klart.

Däremot så drog hundarna järnet ute på åkern, så de första 50 m av Mayos spår var inte intakt 😉

Chess spår gick i gammal skog, med knappt nån snö alls. Synd att jag inte kunde följa med och titta när hon spårade.

12421304_950665461696229_1858068925_n

Men hon var jätteduktig 🙂 Nu skog och spårläggare, första gången med ett såpass långt spår och länge sen hon spårade. Blev lite förvirrad i sista vinkeln innan slutet, men det fixade hon 🙂

934134_950711968358245_2034030826807979026_n

Mayo var förvirrad i början av spåret, men plockade även 2:a pinnen, men det blev inte markerat. Innan 2:a pinnen så kom Immy på bredställ mot honom och grannen med hund kom och korsade spåret i vägkorsningen intill.

DSC01140

Över vägen och in i skogen, där upptäckte grannens hund att vi var intill och skällde. Tuffar på i bra tempo, men sen blev det drag i linan, hög nos! Jaha! Rådjur! Konstigt att vi fick med oss fler pinnar, men runt kom vi 😉 Detta var absolut inte ett godkänt spår!

DSC01153-001

Sen var det han som är på G! Ser ut som om han bara har ett bakben, haha 🙂

11885231_950711981691577_2076463802728524239_n

Eazy var jätteduktig <3 Första spetsvinkeln var klockren 😀 Men sen lade sig den förvirrade matten i hans spårarbete och det är Ajabaja!!! Jag som alltid talar om för andra – Lita på hunden! Det är den som har nosen! Självklart visade han rätt och jag fel 🙁 Så hoppas jag tog lärdom av det här!

Jag tittade mer på omgivningen och funderade på om vi var rätt, än att se hur han spårade. Skyller på att det var ett tag sen sista spåret och att den där jäkla värken gör en förvirrad.

DSC01094

Medan Linda & Chess spårade så höll jag & Emelie varandra sällskap! Nu går hon även ute och här är siktet inställt på Immy.

DSC01106

DSC01110

Hon blir helt till sig när hon ser en katt och det brukar inte vara ömsesidigt 😉 Då var lyckan total när Immy snällt låg kvar och blev ”kelad med” av en 1 åring 🙂

DSC01039

DSC01058

Och för första gången har hon matat hönsen! Det var poppis 🙂

Och igår kom Eazys röntgenresultat! ED – 0 & HD – C! Jag har råkat ut för mycket med alla mina hundar, men varit förskonad mot detta. Min första Schäfer hade som det hette på 80-talet HD 2, men annars har alla varit fria genom åren.

Blev ”lätt” deppad av resultatet! Han har ju allt enl mig – Arbetsvillig, glad och positiv, social, inga rädslor och på köpet snygg, men C-höfter 🙁

Men efter ett lätt psykbryt 😉 Så kom jag på att vi kan göra allt vi vill ändå 😀 Han kommer troligen aldrig att märka av sina höfter eftersom det är så lindrigt. Det enda denna lilla underbara vovve inte kommer att kunna göra är bäbisar.

Har blivit rekommenderad att röntga om, om minst 6 mån. Jag har ju aldrig varit i den här sitsen förr! Mina röntgade hundar under alla år har ju varit fria runt om, så därför har jag aldrig tänkt på hur tillförlitlig avläsningen är.

Så nu googlade jag och fick mig något att fundera på! Läste om de hundar som haft HD – D, blivit omröntgade efter ca 6 mån och fick A/B-höfter! Men hur kan det vara möjligt??? Då kom ju funderingarna på hur många av A/B-höfterna som är felavlästa ifrån början! Kan man verkligen lita på att avläsningen blir rätt?

Som jag förstod så behövs det inte mer än att hunden ligger pyttelite snett, eller är för avslappnad under röntgen för att det ska ge fel resultat. Eller att hunden tex är för omusklad!

Jag får se hur jag gör med omröntgen, har ju några månader på mig att fundera och mycket beror på hur kullsyskonens resultat ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *