Så spännande!

Här har det gått i målning de sista dagarna! Får passa på medans det är uppehållsväder 🙂 Hundarna tycker jag är det tråkigaste som går på två ben 😉 Men Jenni har tagit med dom på promenader, så det är inte så synd om dom!

Vilken skillnad det blir! Inte gul/svart, utan kritvitt 🙂 Hoppas att denna färgen håller mer än en vinter. Men den är köpt i vårt grannland i väster och innehåller EXTRA mycket antimögel!

Smali tycker han har varit i helvetet! Han har blivit portad från sin älskade trapp, där han är vaktpost! ETT HELT DYGN dessutom 😉 Men nu är ordningen återställd och han är nöjd 🙂

IMG_7037

Och Mayo har haft stenkoll på mig 😉

IMG_7043

Isbarhönan Häxa har tagit med sig sin kyckling ”Mini Me” ut för första gången idag 🙂

IMG_7038

Vid frukosten i morse såg det ut så här! Tre hundar som är helt fokuserade på att få sitt varsågod och Gäsper som bara vräker ut sig på golvet! Han fick ju sin mat först 😉

IMG_7051

Undrar hur snabba mina nya skor är? När ungarna var små och skulle ha nya skor, så var de tvungna att springa ett varv i affären för att kolla om de var nog snabba 🙂 Färgkombinationen är ju så bra! Cerisa skor och röda byxor ;p

De ska testas imorgon med en långpromenad! Men än så länge är de hur sköna som helst!

Har varit på brukskurs ikväll med Mayo! Siv Elin är instruktör som sist och hon såg förändringar! Såg med spänning fram emot kvällen, för att se om det hänt nått, förhoppningsvis positivt med Mayos (förbaskade) åksjuka och konsekvenserna av den.

Som sist så är vi en blandad skara, de som har tävlingsambitioner och de som vill ha bra vardagshyfs på sin kompis! Man lär så mycket av varandra när man blandar så här 🙂

7 st är vi! De som vill ha vardagshyfs, som jag förstod var en Shar Pei tik, en Aussien hane och en Jack Russel tik. Sen var det två Boxer tikar, en Portogis hane och Mayo som vill tävla så småningom!

Mayo fick vara först ut på plan pga illamåendet! Tills nästa gång vet jag att han ska vara med mig från början. Nu fick han sitta i bilen ett tag och det är 4 mil ”kurvig väg”! Men var tvungen att testa om det funkade, vilket det inte gjorde!

Men ändå! Fick fart på honom ganska snabbt, godis tog han emot osv! Ett STORT framsteg 🙂 Är jättenöjd! Nu ska vi bara ”läsa” på läxan 😉

Han brukar vara ganska cool när vi är på ”bortaplan”! Men ikväll var det lite ”myror i brallan”! Han kröp, dreglade och klapprade tänder! LÖPTIK??? Jamen visst! Den lilla ”ärtiga” bruden 2 m bort löpte visst! Frågade ägaren efter över 1 tim, för Mayo brukar inte vara så här 🙂

Kan inte påstå att han var värst jobbig! Utan som sagt lite ”myror i brallan” vilket han också fick! Massvis med rödmyror fulla ändan! Även jag blev biten!

Men jag kom på nånting när jag for hem! Jag är en vetgirig människa och vill bara lära mer 🙂

DETTA GÄLLER TRÄNING OCH TÄVLING!!!

Jag har ALLTID sagt åt mina hanar under åren att inte bry sig om löptikar! Det har varit ”fingret i ögat”! EN ENDA hane har varit på friarstråt under mer än 30 år! Alla andra har inte ens visat att granntikarna löper under åren!

Kommer löptikarna riktigt nära, typ ”rumpa / nos”, så har de självklart reagerat, de är ju inte immun 😉

Hanhundar blir självklart intresserade av löptikar, även på kurser och tävlingar! Och det jag tänkte på idag när jag sa åt Mayo att ”ge fan” i den där löptiken, som jag präntat in i alla hanhundar jag haft! Har tikar liknande ”problem”?

Måste ni tikägare ha ”fingret i ögat” pga av nånting som har med hanhundarna att göra, eller liknande?

Nu har ju jag haft mest hanhundar och är väldigt dålig på det här med tikar! Har haft två stycken och de var inte riktigt ”som andra” 😉 Därför är jag väldigt nyfiken hur det ligger till!

Kan tänka mig scenariot! En hane som är jätteduktig på tex lydnad, bruks mm, han är ”programmerad” att inte bry sig om tikar, för det ställer ju till det på tävling 😉 Men så blir han anlitad som tänkbar pappa! ”Tävlingsgrejerna” sitter i bakhuvudet, men här framför honom är en väldigt tjusig tik och villig dessutom! Hur gör han? Instinkt och motsätter sig ALLT vad husse/matte sagt, eller får han problem?

Nej! De hanar jag har haft, som har fått para har gjort det utan problem! Men jag är nyfiken på om det finns liknande problem hos tikägare, som hos hanhundsägare?

Tex det luktar ju väldigt gott på appellplanen om en löptik kissat överallt! Garanterat det är nosen i backen 😉 Det luktar LJUVLIGT lång väg osv!

För om det är så att en hanhund ska klara ”ALLT” vad som är genetiskt osv, så tycker ivf jag att det är väldigt orättvisst! Tänk då på att jag inte haft problem med mina hanar 😉

IMG_7053.1

Till slut så korkade min unga dåre! Men det var fortfarande fullt ös ett bra tag efter att vi kom hem 🙂

IMG_7054

Det är höst! T o m Gäsper sover inne 🙂 Nu är klockan VÄLDIGT mycket, natti!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.