Så var det dags igen!

Då var denna midsommar helg över och det har varit full rulle 🙂

När jag åkte hem från jobbet på lördag kväll, så tyckte jag att jag såg en välbekant kattrumpa slinka ner i diket, ca 1 km hemifrån oss!

DSC00264

Stannar bilen, ut och ropar! Mycket riktigt! En jätteglad Gäsper kom på en gång! Sen blev han mindre glad när han upptäckte att han skulle få åka bil! Tror inte han åkt på 6,5 år, inte sedan han blev kastrerad som kattunge!

Det var nog en skräckupplevelse, för nu har han varit hemma! Inte ok att gå så långt hemifrån och vara borta i flera dygn!

Jossan sov över här mellan lördag och söndag! Hon hade fullt upp!

DSC00274

 

Hjälpa moppa med att köra jord och hon höll på att få med sig hönsen när hon hämtade skottkärran 😉

Hjälpt mig att dammsuga! Skött om djuren!

DSC00282

DSC00306

På hundpromenaden så såg hon att hundarna hoppar upp på stora stenar! Sen var det kört! Hon skulle göra lika, haha 🙂

DSC00293

Hon trodde mig inte när jag sa att hundarna klättrar på träd! Det gör bara apan fick jag veta 😉 Men hon var helt fascinerad när dårarna letade godis, för så gör ju inte Blaze!

DSC00317

DSC00323

Den obligatoriska matningen av hönsen 🙂 Och Chapelina plockade hon så mycket godsaker till, så hon behöver nog inte mat på länge 😉

DSC00271

Jag plockar ägg från nya ”värpredet”, höpressen, varje dag 🙂

Jag har tyvärr missat att skriva upp när en höna har kläck! Att flytta henne förtidigt är ingen idé, blir bara ett kaos! Men hon ligger högt och för att kycklingarna inte ska skadas, så behöver hon flyttas ner på golvet! Hade tänkt lysa hennes ägg för att se om de är befruktade! Men Chapelina har knipsat av sladden ;-P

DSC00348

Spårprovet i Norge för Smali är på söndag! Och igår var det upp till bevis om vi skulle åka, eller stryka oss!

DSC00354

Han spårade ca 1- 2 m, sen tittade han på fåglarna istället ;-P Jag försökte vänta ut honom, men när det gått ca 10 min så gick vi hem!

Det här är såå typiskt Smali! Han ger mig gråa hårstrån och jag blir såå frustrerad!!! Så här har det alltid varit! Han är nu över 5 år, så jag har lärt mig att det är bara att gilla läget 😉 Förr om åren, när jag känt att nu är vi på G, snart kan vi tävla! Då går han in i sin lilla bubbla och bara tittar oförstående på mig! Men spår har alltid funkat förr!

Han började ”krångla” i spåren efter han fått rävskabb! Så en tanke om noskvalster dök upp! MEN! Luktsinnet funkar ypperligt annars ;-P Han har helt enkelt tagit semester!

Ska villigt erkänna att det känns riktigt jäkla surt! När vi äntligen kom med på spårprov och han hade chansen till NOVCH 🙁 Och starten i appellen är det bara att lägga på is tillsvidare!

Det är även detta som är charmen med Smali! Man vet aldrig hur det blir ;-P

Men klöven måste ju hem från skogen, även de få snitslarna jag satt upp! Bara hem och byta hund!

Spåret var ca 600 – 700 m, snustorrt i skogen, t o m grönmossan knastrar under fötterna! Liggtiden var ca 27 – 28 tim!

DSC00363

DSC00374-001

Det märktes att det var svårt i de torraste partierna och det blåste ”halv storm” även i skogen! Mayo ringade mer än vanligt på en del ställen. Men inte ger han upp, han är så noggrann 🙂

DSC00396

Jättebra spårning av lillskiten 😀

DSC00420

Vila en stund innan man kommer hem och visar upp trofén för de andra 😉

Nu ska Smali bara få ”vara” ett tag! Iof så bar han tomma toarullar till mig igår kväll! Det innebär att han har tråkigt och vill leta godisfyllda rullar 😉 Men det kan han glömma! Nu ska han få ha skittråkigt ivf 1 v 😀

Mayo är anmäld till Ransäter! Sista inplanerade officiella utställningen i år! Kanske blir jag sugen på nån mer framöver 😉 MH är planerat i augusti 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *