Skulle aldrig ha sagt nått!

Sa förut till gubben att Mayo har varit otroligt duktig, bara förstört sina egna saker. Men det skulle jag aldrig sagt!!!

Gjorde sockerkaka och for till Linda & Patrik med den. De håller på att göra om ute på backen, så nu blir det bättre plats för bilar, hästtransporten mm. Efter inspektionen så for jag och handlade lite. Bäst att passa på när man var nära stan.

Kommer hem och börjar koka svartvinbärssaft. Märker att inte internet funkar. Drar ur allt, sätter i igen, inget funkar. Startar om datorn, nope! Vi höll på länge! Men så kom jag på att jag hörde nått ljud utanför toafönstret under dagen. Misstänkte att Mayo mixtrade med nått, men ingen hund i sikte. Gubben går ut och kollar, visst är telekabeln, som går in i huset av!

Vi har aldrig haft samma åsikt om valpar, jag gillar valptiden, gubben avskyr den. Bla pga av att diverse saker lätt händer runt valpar, haha 😉 Så det blev några ramsor om valpjävlar 🙂 Som tur är, så är jag gift med en ”handy man”, så nu är det fixat!

Och han har även försökt att valpsäkra kabeln, hoppas att det funkar 😉

Mayo kan faktiskt låta bli katterna ibland 😉

Har reflekterat över att det är ganska många Vita Herdehundar som är till omplacering i både Norge och Sverige. Har ingen aning om vad det beror på!

Jag har ju bara erfarenhet av mina egna och de kräver en hel del. Men det har jag fått förklarat för mig vad det beror på!! Jag aktiverar dem! I och med det, så kräver de mer = jag får skylla mig själv 😉

Jag är en ”faktanörd”, har varit så, så länge som jag kommer ihåg! Vad jag än har haft för djur och det har varit en del genom åren. Tex vandrandepinnar, fiskar, undulater, papegojor, möss, marsvin, kaniner, hundar, katter, höns, hästar, kommer inte på några fler nu 🙂 Så har jag ALLTID läst på vad DE BEHÖVER för att må bra.

Tex hönsen! Hur kul har de inomhus på vintern om de inte vill gå ut pga snö och kyla? Trots stora utrymmen, så måste det ju bli enormt tråkigt! Då får de leta mat, hänger upp havre och torkade brännässlor mm. Marsvinen fick springa runt lite här och där. Schäfern Frazze fick vara allt från en gosig kompis som man kunde sova bakom örat på, till att vara rutschbana  🙂

Jag tror att att många fått för sig att Vit Herdehund är en stor, trevlig hund, som det verkligen är, och att den inte kräver så mycket. Min erfarenhet, ca 30 år av hundar, påstår att de gör det. Eller är det som jag skrev ovan, mitt fel att de är det?

Har erfarenhet sen förut av Taxar, Golden, Labrador, Bearded Collie, Schäfrar och nån blandras. Närmsta familjen har även haft andra raser.

Vet när jag hade Schäfrarna, så sa folk som kom på besök att en Schäfer vill jag ha! Oj va lugna och trevliga de är! Dessa är jag ju inte ett dugg rädd för, inte ett skall, ingenting när man hälsar på! Försökte tala om att det låg MÅNGA timmars träning VARJE dag bakom. Samma sak med Golden. Folk ser en lugn trygg, oftast äldre tik/hane som följer sin ägare. Men de har inte sett den som ett ungt yrväder som älskar allt och alla, som behöver en fast hand och aktivering, för att bli denna lugna, trygga hund.

Mina hundar har slappdagar, det ska inte hända nånting jämt, då blir det stress istället. Men det är en mycket smart ras och hittar inte husse/matte på roliga saker, då fixar de det galant själva 😉

Har haft fyra Schäfrar sen förut och trodde att jag köpte en ”Schäfer light”. Så var inte fallet 🙂 Mina gossar har satt mig på prov, som aldrig Schäfrarna hade gjort. Den stora skillnaden mellan mina hundar, för det är bara dem jag kan jämföra med.  Är att Schäfrarna väntade på vad jag bad dem att göra. Mina VH gör det också, men händer inget, då hittar de på saker själva. De ”tänker” själva, på ett helt annat sätt!

Märker andra också att rasen är sådan? ”Kan själv” om ingen talar om, typ! Då kan jag förstå att det blir problem hos många! Särskilt de som tror att de köpt en vit, söt, fluffig sak, som inte kräver så mycket!

Nog om detta! Säkert MÅNGA som tycker tvärtom! Och det är ju härligt att vi kan ha olika åsikter, tycka olika, utan att prata skit om varandra, eller hur 🙂

Men här har vi en liten buse som behövde sättas på plats!

Tog en liten sväng runt åkrarna så Mayo fick göra av med lite energi.  Gäsper hängde på också! Den katten är så fet, så han behöver mer än väl motion 😉

Gäsper! Han är en riktig sköning <3

Mayo orkade inte hålla sig till slut! Katten måste jagas! Till kattens stora förtjusning 🙂

Så här såg det ut igår kväll! Nu är det becksvart och regnar!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.