Smali & jag…

passade på att gå ut och träna ikväll när det slutat regna. Med äggklockan i fickan så började vi med platsliggning, såå duktig. Han tvär stannar och blir som en staty under ”stå” under gång. Lika så vid ”ligg” under gång, slänger sej i backen :-), detta är skitkul. Vi hade ett litet störande moment på 3kg med, Immy. När jag kampade eller kastade bollen så var hon med, tänkte att nu blir hon krossad av 40kg hund, men det gick bra.

De som sett oss under träning säjer att Smali ”svävar” fram och ser så glad, stolt och lycklig ut, får nog be nån filma oss så man vet hur det ser ut. Han ser MYCKET nöjd ut i varje fall när han tittar på mej :-).

Har lärt in att han ska hämta olika saker åt mej, tex vattenskålen som han burit i väg långt ut i snön, då slipper jag bli blöt om fötterna :-). Imorse så hittade han nått intressant, något litet låg långt ut på gräsmattan i all snö + att det ösregnade, då hade inte jag nån lust att gå och se vad det var. Då är det bra att ha en Smali, kommenderade ”får mamma den” (löjligt kommando, men fungerar) och pekar mot ”saken”, Smali springer glad i hågen och hämtar den, en näbbmus. Mycket beröm blev det även denna gång, underbar kille jag har :-).

Imorgon tror jag att att vi  lägger årets första spår innan jag ska jobba. Det har minskat rejält på snön så man borde ta sej fram. Har ett ”snö riktmärke”, staketet har på höjden 8 rutor à 10cm, när det var som mest med snö så såg man endast de 3 översta rutorna, nu ser man 7, bara 1dm som ska smälta bort, det tar sej :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *