” Ta pippin ”…

är ett mycket bra kommando som jag lärt hundarna genom åren, nu är det Smali`s tur att lära sej det :-).  Har försökt lära dem att det enbart är kanadagäss som får jagas och det fungerar hur bra som helst. I lördagsmorse fick jag se att det stod 2 gäss 5 meter från verandan, Zixten var i köket med mej, sa åt honom att ” ta pippin ” och det var första gången jag såg en flygande tax :-), det gick undan vill jag lova han tom ”flög” över det låga staketet som är 65 cm högt.

Och på tal om staket så har vi satt upp ungefär hälften under helgen, tyvärr så hade de inte hemma fler rullar när jag var och skulle köpa, så på ena sidan gräsmattan har vi 80 cm (grönt) högt och på den andra 65 cm (orange), inte vackert men, men. Hundarna är överlyckliga för nu får Zixten också vara ute ensam och busa med Smali, oj! vad det går undan för nu har de 4000 m2 att busa på. Bara vi får resten av staketet så kan de sitta nere på bryggan och filosofera som de tycker så mycket om :-).

Smali`s bror Strax tog sitt 3:e cert denna helg, dessutom ett stor cert. För att bli Norsk Utställnings Champion så ska man ha 1 stor cert och 2 små, men när man tagit det 3:e så måste hunden vara minst 24 mån, men det blir en lätt match för Strax :-). Eftersom Vit Herdehund räknas som en bruksras i Sverige så är det lite andra regler för Smali. Det är 3 cert här också men de måste även ha en bruksmerit för att bli Svensk Utställnings Champion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *