Uppehåll på bloggen framöver!

DSC05892

Igår var Zixten på sitt första Öppenklass viltspårprov! Det blev en mycket märklig upplevelse, både jag och domaren måste ha sett ut som Värmlands största frågetecken ;-P

I normala fall så är det fullt ös från start! Han knallade runt lite i sökrutan och ställer sig sen och tittar på mig! Zixten har aldrig haft tid att ens slänga en blick på mig förr! Men tog tillslut spåret några meter och sen var han ute och ”cyklade”! Vad har hänt med Z???

Han kan bli låg för åska och skott, men inte rädd! Så därför skottränade jag och gubben honom för ca 1 v sen och det enda som hände var att han fortsatte spåra i ett lugnare tempo, vilket matte blev glad för 😉

Men tänk om det var därför han hade ett så knepigt beteende i spåret? Vi avbröt!

Men jag ville ha med skottet för att se om det var det som var orsaken till det hela + att jag ville att han skulle hitta klöven.

När skottet brann av så stod han lugnt och viftade i svansen! Ok! Då var inte det problemet 🙂 Han ”spårar” förbi klöven ca 5 gånger på 30 cm avstånd utan att märka den??? Efter några muggar kaffe, utbyta av erfarenheter med domaren, så kom vi fram till att det kan bara vara noskvalster som ställt till det! Sådan var ju Smali också!

Hon har även haft en hund med Borrelia, förbaskade sjukdom 🙁 Men skönt att få prata av sig med nån som har samma erfarenheter som en annan och vet hur det är. Finns allt för många som tror sig ha svar på allt, utan att ha nån som helst erfarenhet tyvärr!

2014 kommer att gå till historien om alla jäkla veterinärbesök, elände  och bakslag som vi haft och jag hoppas innerligt att jag aldrig mer behöver vara med om nått liknande! Och ändå är det 3 mån kvar av året!

DSC05899-001

DSC05901

DSC05926

DSC05944

DSC05946

Några bilder från igår!

Äntligen fick jag tag på min sjukgymnast! Tyvärr var han fullbokad denna vecka och sen hade han semester 🙁 Men när jag berättade hur jag har det så sa han – Men herregud! Så kan du ju inte gå i 2 v till! Jag försöker få tid för dig imorgon eftermiddag, så jag i varje fall får undersöka dig! Min ängel <3

10388089_676204055809039_366393922153340659_n

Satte på Mayo ett fästinghalsband idag! Vilket tokryck han fick, haha 😉 Mina hundar har så sällan halsband, så det var väl därför ;-P 5 min senare var det lugnt 🙂

Mycket sängläge har det varit idag 🙁 Jag sover och sover, men inte märker jag nån större förändring på smärtan för det! Och jag vill inte helst ta den största dosen av min ”cocktail” av smärtlindring, blir ju lullig!

Har inte gått så mycket norröver på mina promenader! Gissa om jag blev snopen när ett av dessa mysiga ställen nu var ett hygge!

DSC05968

DSC05970DSC05972

DSC05971

DSC05976

Bilder från den promenaden!

DSC05977

Ett träd stod kvar efter avverkning och storm/tromb!

DSC05982

Vilken tur att taggtråden hamnade i mitt stövelskaft och inte Mayo skadade sig 🙁

DSC06025

 

DSC06010

Härligt att få springa av sig:-)

086

Katla & Maria gjorde det i helgen! Blev BIR och fick första certet i Lindesberg! Åh! Jag är såå himla glad 😀 STORT GRATTIS IGEN 😀 ( Bilden snodde jag av Jolin ;-))

Tanken med den här bloggen är att skriva om gårdens djur! Träning mm och glädjeämnen ihop med bla hundarna! Men för tillfället är det få glädjeämnen ang hundarna och mig! Både jag och Smali är skruttiga och utgången vet jag inte riktigt hur den blir! Den ser tyvärr inte ljus ut för den senare 🙁

Tankarna snurrar och jag märker att det jag skriver blir mindre och mindre positivt! Det är lätt att lämna ut för mycket av privatlivet när man inte mår bra! Mitt privatliv är heligt! Väldigt få människor ”känner” mig privat och så vill jag ha det! Men mitt djurliv bjuder jag på hur mycket som helst 🙂

Så därför kommer jag att ligga lite lågt med bloggen framöver! Kameran är ju alltid med, så några bilder blir det nog! Och självklart när typ nått fyrbent ”barnbarn” gjort nånting, så måste ju det berättas 🙂

Men annars ligger jag lågt tills vi alla mår bättre! Tack alla som är inne och läser bloggen! Det är såå kul 😀

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *