Vi tar det i tur & ordning…

Bilen: Har äntligen kommit, en grå metallic Volvo V70. Och nytt galler & grindar ska sättas in under nästa vecka, de gamla passade ju inte.

Loppsaneringen: Gjorde det sista idag 🙂 Tvättmaskinen och tumlaren har gått dygnet runt sen i torsdags.

Idiot veterinär: Eftersom ”min” veterinär var ledig så ringde jag till det stället som jag ALLTID får problem med, kan ju inte hända så mycket per telefon 🙂

Min fråga var, när kan mina hundar få träffa andra utan att de smittar? Oj! säger hon, vilken svår fråga! Men är det inte meningen att de ska kunna svara på sådana frågor? Mina hundar kan inte vara de enda som angripits av loppor. Och hon antydde att det kanske de aldrig kan träffa andra!!!

Talar då om att min uppfödare tipsat om att ge den hund de ska träffa Frontline en tid innan, i förebyggande syfte, det blev tyst i luren.

Sen säger hon att en ide’ är ju att ge en spot on i förebyggande syfte!!! IDIOT! Det var ju jag som sa det. Tror att det endast jobbar idioter på detta ställe.

Anticimex: Där pratade jag med en trevlig karl, tänk vad mycket jag fick lära mig av honom, vetgirig som jag är 🙂 Ville ha reda på om loppor, ägg och gnetter dör av kyla. Jag har hängt ut allt som inte kunnat tvättas i 60 grader. Visst de dör, men inte så som jag gjort, utan grejerna ska vara i rumstemperatur och sen snabbt ut i snön när det är minst -18, då dör de av ”chocken”. Gissa om jag vill ha -30 igen, bara att plocka ner allt i källaren och vänta på kylan.

Sen har ju inte loppan artbestämts, så tipset var att sätta hunden/hundarna på ett vitt lakan och kamma igenom dem, då hamnar lopporna på  där och är lättare att se. Talade om att en är ganska stor, det fanns också ett annat sätt, att använda en ny dammsugarpåse, dammsug hunden in med påsen i frysen 1 dygn och sen leta loppor som sedan skickas till Anticimex, KANON 🙂 Så nu är Smali ny dammsugen och det gillar han :-

Fick även veta att jag gjort allt jag kan,sen kan de komma och spruta huset men då kan vi inte vara här på 24 tim. Omöjligt! Vilka skulle vilja ha oss människor, 3 hundar och 2 katter inneboende i 1 dygn? Det är bara att gilla läget och hoppas att jag lyckats med saneringen. Och hur det går beror mycket på vad för slags loppa det, rävloppan som han tror det är, är lättare att bli av med än hund loppor,men de är  ganska sällsynta här.

Om det är hundloppa så måste Smali ha blivit smittat när vi var i Hamar på utställning och det är enda gången jag inte haft spot on på honom.

Stor kille: Iko växer så det kankar, både fysiskt och psykiskt. Nu när han växt till sig och det inte är så kallt är hela ligan ute om dagarna och busar i snön.

Hur kul som helst att vara med brorsan:-)

Iko kan dela bädd med Zixten.

Men bäst är det hos storebror 🙂

Det är Blaze, Smalis pappa som flytta till Linda & Patrik, allt fungerar perfekt.Och det är inte så konstigt för Blaze är en underbar vovve som gillar allt och alla 🙂

Nått jag lärt mig är att hundbäddar ska vara lätta att rengöra = maskintvätt 60 grader. Så imorgon ska jag sy några att ha i bilen.

Zixten åker med Jenni till Sunne på måndag, ska bli intressant att se hur Iko beter sig då 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *