Då har Mayo gjort MH!

Kommer upp till ösregn och eftersom jag avskyr att frysa, så åkte t o m långkalsongerna på under regnbyxorna. Kan säga som så, att det blev väldigt varmt, haha 😉 Tur med vädret fick vi, regnet lugnade ner sig för att sen avta helt 🙂

Han överraskade mig inte överhuvudtaget, utan gjorde exakt det jag trodde! Känner visst min vovve väldigt väl 😉

Så i korta drag såg det ut så här och några bilder tog Jenni!

Mayo är inte intresserad av människor, men godtar att hanteras!

IMG_1961

Leker det gör vi hemma ;-P

Matte har lärt mig att man inte får jaga saker! Det lärde han sig efter att ha tagit livet av min favorit höna 🙁

Blev lite fundersam varför jag bara stod still i flera minuter och inget gjorde! Så efter att ha nosat lite, pep en par gånger, så satte han sig och drog en djup suck!

Den där konstiga ”grejen” som hoppade runt och sen kastade en leksak! Jaha! Han stod bara och tittade nyfiket och gick fram och hälsade ihop med mig!

IMG_1976

Dumpen var läskig! Bäst att hålla koll på avstånd!

IMG_1980

Men matte pratade ju med den, så då gick det bra 😉

IMG_1985-001

Vid skramlet hoppade han runt och undrade vad i hela friden det var som hände?

IMG_1993

Men var snabbt framme för att kolla vad det var 🙂

IMG_2002

Spökena var några märkliga grejer! Bäst att hålla koll på dom bakom matte 😉 Men han följde med fram och hälsade!

Ja! Det var ju lika på slutet! Leka kan vi göra hemma, men springa efter matte är ju ganska ok! De 4 skotten berörde honom inte ett smack = skottfast 😀

Så sammanfattningsvis enl Micke, mentalbeskrivaren, så är Mayo så här –

En hund som inte älskar alla människor, men accepterar att hanteras! Han är inte lek/kampglad och jakt ägnar han sig inte åt! Han är lugn och nyfiken. Har inga aggressioner. Är inte intresserad av att kolla upp ”människor” själv, utan på håll, men litar på matte och hänger med när jag gör det! Han studerar saker lugnt , utan rädsla, men går inte fram av nyfikenhet! Skrammel och skott bryr han sig inte om!

Jag vet ju exakt hur Mayo skulle reagera på de olika sakerna, MEN iom åksjukan, så kan han bli riktigt låg eller överreagera! Men vi var där ca 1,5 tim innan och var ute på promenad och så blev han skottränad innan också 😉

Jag vet att jag har en hund som inte älskar människor på en gång! Men älskar att kela/klia rumpan efter att han kollat in vederbörande 🙂 Jaga saker får man inte göra! Leker gör han inte efter bilåkning, det har vi kämpat med hur länge som helst! Hemma eller om det är några timmar sen han åkt bil, då jäklar får man passa fingrarna, då är det fart ;-P Han slappnar snabbt av! Är det nått som dundrar och smäller, flyger iväg osv, så är han snabbt framme och kollar vad det är, sen är det bortglömt! Skottfast var jag 100% säker på att han var 😀 Om det var nått som gav mig en pytte överraskning, så var det nog ”aggressionen”! Där trodde jag att vi ev kunde få se nått av!

Nu ska det slappas lite innan min arbetshelg drar igång 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *