Dilemma!

Från att ha varit en liten tuff, kaxig, glad, pussig kille, så har Iko blivit bekymrad 🙁 Vet orsaken, han blev rejält skrämd och typiskt när han var i en känslig period.

Jag funderar och ”sliter mitt hår” för att komma tillrätta med det. Och när besökare lyssnar på vad jag säger, hur de ska bete sig. Då är allt ok! Men så har man den stora skaran som gör exakt det motsatta. Jag blir så trött på detta!

Men hur ska jag då göra med alla, förlåt! Idioter, som gör tvärtom vad jag säger åt dem? Begriper att dem kan jag inte göra så mycket åt, så nu har jag klurat lite 😉

Alla som läst här vet ju att Iko är mer gasell än hund 😉 Den stora skillnaden jag märkt är att förr, innan han blev så rädd. Då hoppade han över staketet i vanlig ordning 🙁 mötte besökare, skällde ut dem, hoppade tillbaka och sen när de kommit innanför grinden, då skulle han hälsa och visa leksaker, dela ut lite pussar mm.

Nu är det samma procedur, men han är rädd och vågar inte hälsa när de kommer innanför grinden. Jo! på dem som inte bryr sig om honom. Han är så inne i sin lilla värld så det går inte att prata med honom. Däremot märkte jag igår att tar jag lugnt tag i honom och talar om att detta fixar matte, då blir det genast bättre.

Så nu har jag kommit på hur vi ska försöka lösa det hela. Han visar ju tydligt att han tror det är hans jobb att ta hand om besökare och det klarar han inte av. Det var ju så när han blev skrämd i sommar, så skvatt vi allihop och det märkte han väl, att inte jag hade koll på läget som jag brukar ha. Alltså måste han ta över det här.

Så det första som ska göras är att Ikosäkra staketet, ska inte finnas minsta lilla chans att han ska kunna ta sig över. För gör han inte det, då hinner jag med att ta hand om besökarna. Så han ser att matte fixar detta. Sen får det bli en burk med godis vid grinden, så folk får kasta till honom när de kommer.

Det bästa av allt vore ju om folk lyssnade på vad jag säger till dem, men det verkar ju hopplöst. Kanske får hota med hagelbössan som jag gjorde när folk kom hit och kastade pinnar åt Orko, som var pinnidiot. Men det gjorde susen, men fasen va förbannad jag var 🙂

Ok! Om jag ”förstör” min egen hund, men när andra inte lyssnar när de kommer hit, då ser jag rött. Tyvärr har jag en mycket lång stubin, men tillslut så bränner det och det är så onödigt.

Många tankar har jag haft/har om vad jag ska göra. Omplacering, kan ju bli mycket bättre i en annan miljö. Tanken på avlivning har också funnits 🙁 Men jag måste prova ALLT innan jag gör nått förhastat. Alla vet ju att en rädd hund är en farlig hund. Men så rädd är han inte, utan det är vid dessa tillfällen som han inte klarar av. Och det måste ju gå att lösa. Och nu är han inne i en jobbig könsmognad också, lillplutten.

Men man kör fast i sitt tänk ibland. Och jag måste skriva ner mina tankar och funderingar för att få det på pränt, det är då jag brukar komma på lösningarna 🙂 Så nu kör vi, för självklart löser vi detta, jag och pussgurkan Iko 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.