Hamar…

Jag, Smali, Christina och Jenni åkte imorse till Hamar, hade räknat ut enl Gpsen att det skulle ta ca 2 tim. Men när vi åkt ett tag så visar den att när vi kommit fram så har vi 15 min innan jag ska in i ringen. Men Jenni kör som en biltjyv när det gäller så vi kom fram i tid :-), och det gick så bra.

Smali blev 2:a bästa hane med CK, CERT (stort) och CACIB :-), så nästa år tar vi 2 små cert och han blir N UCH 🙂

Det var 10 hundar, kul att se så många VH.

Domare var Elzbieta Chwalibog från Polen

Kritiken:

Kraftig hane, vackert huvud, bra pigment, mycket stark kropp, djupt bröst, korrekta öron, korrekt överlinje, rör sig bra.

Ursäkta om inte översättning fr tyska är så bra.

Ang CACIB så kan inte alla raser få det bla om de har en ofullständig stamtavla. Kan vara så med VH, men jag begriper inte varför det då delades ut till VH i ringen, men jag är jätte glad att jag har en hund av den kvalité 🙂

Har kollat regler både på NKKs hemsida (hittade inget) och på SKK, där hittade jag en ”komplettering” fr Juni2010. VH var den enda ras som var markerad, de andra skrev jag inte ner.

Certificat d´Aptitude au Championnat International de Beauté (CACIB)FCI bekräftar inte CACIB som föreslagits hund vilken• Redan erhållit titeln Int UCh, C.I.B (International Beauty Champion) och/eller C.I.E (InternationalShow Champion) av FCI.Sid 24- Grupp 1 Vall-, boskaps- och herdehundar.

Vit herdehund *

För ras som i förteckningen ovan markerats med * arrangeras bruksklass på specialklubbsutställning,men certifikat utdelas i bästa hanhunds-/tikklass.

Inte blev jag klokare, så jag har mailat SKK.

BIM blev Strandkungens Cinzia och BIR blev NORD UCH, EUW, NORDV Dino Vom Selberg, båda svenska och mycket snygga 🙂

En trött trött vovve.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *