Ibland har man tur!

Nu på morgonen har jag ringt 5 samtal och inte en endaste telefonkö hamnade jag i, trots att det är måndag. Helt otroligt! Fia har haft feber sen i onsdags, så det var läge att kontakta läkare. Det går en lite mildare variant av influensa och det stämde på pricken på Fia och febern är långdrogen, även huvudvärken. Om det fortfarande hänger i om en par, tre dar så skulle jag återkomma.

Även veterinären fick jag tag på med en gång. Så nu ska Ikos tassar kollas + vacc kl 13 idag. Sen är det att skynda hem från stan, för jag jobbar kvällen.

Inget spår blev lagt igår, det blev för mörkt innan jag kunde gå iväg. Men hundarna håller på och skottränas för fullt just nu ute på trappan 😉 Vårt jaktlag var klara igår. 3 kalvar är kvar, så det blir nog vid ett senare tillfälle. Men angränsande jaktlag jagar älg här idag. Hörde tidigare imorse att det small och nu hörde jag en hund med stånd skall och sen small det. Låter som om de stod och sköt ute på gräsmattan, och hundarna lyfter knappt på huvudet 🙂 Nja! Zixten satte sig upp och undrade vad det var.

Hönsen får i varje fall vara instängda i hönsgården så ingen älghund kommer och tar dem.

Jenni åker upp till Höljes igen och jobbar under veckan, Fia är hemma än så länge och Henke är också kvar. Vet inte när han tänkt sig österut till Uppsala, så här är det liv och rörelse.

Och på tal om liv och rörelse! Blaze var här igår och då blir det full rulle, puh!!! Han & Smali stressar upp varandra och är Iko inblandad, ja då ska Smali passa honom. Säger Iko ett litet pip så kommer storebror som en furir och ska skydda honom 🙂 Så när de är riktigt intensiva ”de vita dårarna” då delar vi upp dem 2 & 2, halva styrkan inne och den andra ute, sen byter vi efter ett tag. Efter en stund brukar det lugna ner sig. Men oj! Vad intensivt det är till att börja med, särskilt om de inte träffats på ett tag 🙂

Jag ska förresten adoptera 🙂 Pappa har en julkaktus som farmor hade i många år, nu har den kommit till den aktningsvärda åldern av ca 80år, tror jag det var. Pappa och Kerstin ska flytta och då får den inte plats, men jag ska försöka ta väl vara på den 🙂

Oj! Tiden går och jag och Iko ska snart åka iväg. Hoppas vi får en vettig veterinär denna gång, för jag brukar inte ha tur med dem. Jag kanske frågar och ifrågasätter för mycket, men jag vill ju veta 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *