Impuls köp…

Blodspåret blev inställt pga ösregn, iddes inte gå ut 🙂

Brukar inte kolla på blocket på kvällen,men igår kväll gick jag in. Såg en annons om 2 Austral Orpington hönor som nyss var utlagd,de  behövde akut ha ett nytt hem. Tänkte att jag kan ju jämt ringa för att fråga varför, de hade endast de här hönorna från början och i förrgår så hade hon köpt 3-4 st dvärghöns och det gillade inte dessa damer utan de skulle mörda de små. Var ju inte så mycket annat att göra än att tvär sticka till Torsby i ösregn och hämta hem damerna 🙂 Jag och Jenni var hemma efter kl 22.

De är stora! Tyckte jag gjort ett kap (hoppas det) 100 kr för båda och de värper, plockade första ägget förut 🙂 Den grå har nyss börjat värpa och den svarta var hon osäker på åldern för hon köpte dem i somras.

Alla kommer bra överens och ”Andreas” är i 7:e himlen och uppvaktar de nya hela tiden. Smali såg med en gång imorse att de var nya hönor i flocken, han har ”stenkoll” på sina hönor 🙂

Upptäckte en tråkig sak med den svarta på fm, hon haltar på vä ben. Såg inte det igår för de var redan nedpackade när vi hämtade dem och sen hade jag släckt i stallet så inte de andra skulle ge sig på nykomlingarna. Jag misstänkte en fotböld, sökte på nätet hur det ska skötas, sen kom Christina så hon öppnade bölden och fick ut en del gegga. Hönan måste ha gått länge med det här, synd att ingen hjälpt henne.

Jag åkte till apoteket och köpte lite grejer som kostade dubbelt så mycket som hönorna, men huvudsaken är at hon blir bra. De såg mycket undrande ut på apoteket när jag frågade om en bra anti-baktriell salva som är bra mot fotböld på höns :-)Jenni fick hålla höna och jag har tvättat rent, smörjt och satt på bandage, vi kör 1ggr/dag tills hon är bra.

Hon fick ett rött fint bandage :-), får se hur länge det får sitta kvar. Namnet är ju givet, Halta Lotta 🙂

På den andra damen går färgen åt det pärlgrå hållet, så hon får heta Pela 🙂

Smali kom på idag att det går nog att följa med matte ”in” i hästhagen, löjlpelle.

Tidningsbudet i Nystuga 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *