Ingen vanlig helg!

Vaknar på fredagsmorgon och ser att jag fått sms av gubben! Han hade sett spår på gården när han for och jobbade, så jag fick i uppdrag att spåra 😉 Jag trodde att vi hade haft besök av varg eller lo, så blev något snopen när det var fotspår av människa.

Nysnö, så spåren var lätta att följa och ”spårkattan” Hilma hängde med 🙂 Hundarna fick stanna kvar på gräsmattan!

Här hade han, för det har vi fått reda på att det är, hade kommit gåendes på vägen. Gått bakom ena uthuset, varit inne i höladan och garaget, vände och gått tillbaka samma väg. Inget stulet!

Hade även gått runt hos 2 av grannarna och på ena stället varit inne en sväng i uthuset. Men inget stulet!

Polisen kontaktas och vi får reda på att denna tjuv har jobbat hårt under natten. Gått runt vid många hus och även stulit på några ställen.

Vi tog in det mesta av värde från uthusen/garaget efter att båtmotorn blev stulen i somras, så här var inte mycket att få. Men polisen misstänkte att han skulle vara tillbaka redan nästa natt. Och mycket riktigt det var han!

Eftersom han var så hygglig att snoka runt i nysnö natten innan, så var vi beredda och tji fick han 😀 Hos grannarna fick han inte med sig nånting. Men hos oss tog han en gammal motorsåg som skulle på tippen och den dumpade han i diket vid landsvägen, där grannen upptäckte den. Synd att han inte tog med den, då hade vi sluppit, haha 🙂

Vid årsskiftet så kom ett fruntimmer gåendes och undrade om hon kunde få köpa bensin. Hon hade fått bensinstopp! Det var kallt ute, så jag bjöd in henne när jag ringde runt i grannskapet för att hjälpa henne. Nu fick jag reda på att hon var och rekade! Så brukar de visst göra! Typiskt mig att bjuda in och tycka synd om 😉

Polisen ville att vi skulle sprida i grannskapet att vi ska hålla ögonen öppna och att de villa ha mycket tips. Tycker inte jag gjort annat än ringt, skickat meddelande, uppdaterat hur läget är hela helgen.

Men jag har jobbat också! Har varit några intensiva dygn och det känns i lederna.

Idag har jag än en gång pratat med polisen och nästa gång hoppas jag att de berättar att de tagit dom.

Tog med mig ”de Fyrasgäng” till skogen för att leta efter andra spår! Kul att se vad som rört sig där 🙂 Ett enda spår såg vi, men det var svårtytt i riset, mossan och nysnön. Men ett ganska tungt djur med stora avtryck var det! Inget spår efter älgkon med kalv som håller till här.

Det blev bus på sjön på hemvägen 🙂 Det blev en del ”snöbollar” på Hilma, så hon hade fullt upp att få bort dom!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *