Tror banne mig…

Att träningssuget börjar smyga sig på! ÄNTLIGEN 😀 Vilka otroliga vinterdagar vi haft! Lite ”varannandagsväder”! Ena dagen strålande sol, knappt nån vind, andra dagen dimmtjockt  så man knappt ser uthusen! Jag är en utemänniska, men det kan ta emot när det är svinkallt eller ösregn ;-P

Men sådana dagar som det varit nu, så skyndar jag mig att få undan ”måstena” och sen ut snabbt som bara den för att få njuta i många timmar 🙂

Idag är det en dimmig dag! Har fått undan lite inomhus och det ska bli en långpromenad innan jag åker och jobbar. Gick för att hämta tvättkorgen och Eazy går ”fot”! Aha! Nån är träningssugen 😉

Så det har tränats lite inomhus! Jag måste träna Linförighet och jag gillar inte kopplet, är bara i vägen 🙁 Men jag skötte mig och då funkar det ju så bra för E också 🙂 Lite ställande/läggande blev det! Jätteduktig på kryp, men nu måste vi ta ett steg till med mindre hjälper 🙂 Lämnande av apporten tränade vi också och gav oss när det blev ett bra avslut 🙂 Eazy går det inte att traggla med, han lägger av direkt! Så korta pass med avslut så fort det blev bra! Många gånger vill jag testa en gång till och se om det verkligen sitter där, då skiter det sig på en gång.

Bra med låång semester, då har jag verkligen fått rannsaka vad som funkar och inte funkar 🙂 Nu ska jag gå på min magkänsla och försöka att inte trilla dit i gammalt tänk, som funkat på mina andra hundar. Eazy tror jag inte är lik dom i nånting 😉

Man ska aldrig säga aldrig! Men jag ska inte anmäla mig till varken läger eller kurser i år! Träna med andra ska vi göra och kanske nån privatlektion. Ett mellanår utan krav 🙂

Frosten har blivit en hård isskorpa på sjön och då är det ju perfekt att träna ”hårda spår” 🙂 Sist Eazy fick testa på snö/is var när han var valp, så det skulle bli spännande att se hur det gick.

När han såg vad som var på gång, så åkte nosen ner och han började spåra redan nedanför trappan, haha 🙂

Men spåret som jag tänkt han skulle spåra var på sjön, ca 400 m, 5 vinklar och Immy var med och lade det.

Som han spårade! Fokuserad, hög svans som viftade och när jag trodde han vinklade fel i en vinkel, så hade han självklart rätt. Tur att jag litade på honom 🙂 Jag hade lagt små pinnar i vinklarna för att ha lite koll, de var svåra att se och man ska inte lägga sig i om de inte är helt ute och snurrar 😉

Vilken liten vovve jag har! Blev jämt tårögd <3 Självklart belönades han med skinkost och bus med bollen 🙂

Jodå! Vi hade kattsällskap 😉

Mayo tog delar av spåret också 😉

Igår skyndade jag mig hem från jobbet! Kokade kaffe och sen tog vi sparken ut på sjön i strålande sol 🙂

Min skugga Mayo <3 Han är inte alltid lätt att få att springa före, men jag vet var jag har honom 😉

Men med lite övertalning så blir det många ruscher 🙂

Halvvägs så blev det kaffepaus för mig, lite moln dök upp och hundarna busade!

Inspektion av en vase! Den fanns inte sist vi gick/åkte förbi!

Snart hemma igen efter ca 5 km sparkåkning! Vilken härlig vinter vi haft 🙂

Blev lite mer bus och kaffe!

Immy & Hilma mötte oss och för att det inte ska bli orättvist, så blev det en kort tur med dom också 😉 Imorgon ska Hilmas stygn tas, sen kan hon få hänga med i skogen igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.