Ju bättre man blir…

Desto mer måste man lära sig inser man snabbt 😉

Utmaningen och charmen med att träna hund är ju att man aldrig blir fullärd! Men det är även en frustration! När man väl fått till ett moment bra, då dyker det upp nån ”detalj” som man måste jobba bort! Troligen beror det på att jag slappnar av och är inte nog tydlig med vad jag vill, mot vad jag var innan det ”satt”!

DSC09773

Idag har Helena och Lisen varit här och tränat! Väldigt bra träning blev det 🙂 Budföringen gick jättebra! Platsliggningen kan jag inte klaga på, mer än första gången då han inte ville lägga sig. Kanske nån som haft sin ”toa” där, så jag bytte plats och då var det inga problem! Inte heller nästa gång vi tränade det 🙂

DSC09778

Snyggt 🙂

Tränade raka sitt och insittningar, vid inkallningen så fick jag till en snabb ingång utan att ta ut en liten sväng. Under ställandet så har han ibland tagit 1 eller 2 steg innan han stannat. Tjuvkikade på honom och såg att han inte riktigt visste när han skulle stanna. Så jag testade att klicka så fort jag sa stanna och jag såg att han tänkte ta ett steg till. Nu fattade han att stanna betydde tvärstopp 🙂

DSC09794

DSC09801

DSC09809

Eazy & Lisen var ”lite” trötta i kolan efteråt. Eazy är van att ha hundar här och leka med, inte träna. Så detta var jättebra 🙂 Men busa orkade de med efteråt 😉

DSC09822

DSC09876

DSC09873-001

DSC09920

Otrolig vacker dag! Så det blev snabbt in för lite mat och sen ut på sjön med gänget 🙂

DSC09924

Körde en 3:e platsliggning idag ute på sjön! T o m Zixten låg kvar hela tiden! Hm skumt! Så jag zoomade in en och en!

DSC09932

Eazy låg tryggt!

DSC09937

Likaså Mayo!

DSC09935

Aha! Där har vi orsaken till att han ligger still! Äter snö 😉

DSC09849

Zixten hänger med bra, trots att han är i ett snömoln 🙂

Idag har det verkligen varit en riktig utedag! Hur härligt som helst 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *