Debut i Lydnadsklass 1!

Även när jag anmälde till Lydnadstävlingen, så handlade jag först innan jag tänkte! Så typiskt mig! Tror att det är betydligt bättre att ha sett några tävlingar innan man kastar sig in i detta! Men, men, jag kollade några filmer på Youtube igår förmiddag i varje fall, haha 😉 Men hade ju ingen aning om hur det går till annars utom på planen.

12767724_938861342876641_1390877976_n

Försökte mig på en panoramabild 😉 Och jag min dumma idiot trodde ju inte att utställningen med närmare 300 hundar skulle vara i samma ridhus och samtidigt. Då hade jag aldrig anmält oss! Måtta på störning får det väl vara. Eazy 16 mån och helt grön, med mig i snöret som är minst lika grön på det här.

23 hundar anmälda i Klass 1 och vi blev lottade till nr 14! Han har aldrig gjort nått på en platsliggning mer än satt sig upp. Och fasan är att han ska ställa till för andra. Sen när vi är ensamma spelar ingen roll, då stör vi ingen annan ivf.

Jag hade som mål att vi skulle ha kul ihop med en bra känsla och ett 3:e pris hade varit trevligt. Sätter inga höga mål, när man inte riktigt vet vad man sysslar med!

Han hade bra kontakt när vi gick in för platsliggningen. Efter ca 1 min så börjar hunden bredvid gnälla oroligt, sen brakade det lös! Ett helvetes väsen! Lät som världens slagsmål intill ”ringen”!Eazy tyckte det var otrevligt och sätter sig upp, sen lägger han sig och kryper lite. Japp! Där blev vi nollade! Men han störde ingen annan nämnvärt och det var huvudsaken.

12769408_938861272876648_1627619993_n

Efter tävlingen var det några som var snälla och ställde upp på en platsliggning, så han inte skulle förknippa det med nått otrevligt. Hur avslappnad som helst, så där fanns det inget ”jobbigt” kvar 🙂

När det var vår tur att gå in och göra momenten så kändes det riktigt bra! Och det gjorde det hela vägen 🙂 Såg några betyg på momenten och tyckte det var helt ok för debutanterna. Men när Tävlingsledaren gratulerar och klappar i händerna, även de jag möter utanför ”ringen”, då förstår jag att det kanske inte var så ”illa pissat” 😉

Och sen när folk kommer fram och gratulerar till ett garanterat 1:a pris så blev jag ännu gladare. Men talade om att tyvärr, han gick upp! Även att jag inte sett en tävling förr, så såg de chockade ut.

Så var det prisutdelning! Vi kom på 14 plats av 23, med 133 poch det blev ett 3:e pris! Hade vi inte missat platsliggningen, så hade vi fått 173 p och klassvinst!

Gissa om jag är stolt över pajasen <3 Svävar fortfarande på moln 🙂 Visst synd på platsliggningen! Men vilken bra träning 🙂 Att debutera på en sån här plats och sen det som hände och han skakade av sig det snabbt! Och klarar han koncentrera sig här, då ska nog inte andra miljöer vara några problem 🙂

Tycker 2 st 7,5, 1 st 8,0, 4 st 9,0 och 1 st 10 är helt ok 🙂

Linda och Chess har också debuterat fastän i utställningsringen! Chess skötte sig jättebra både utanför -och i ringen 🙂

DSC09978

Lilla fröken fick HP, BIR & BIG 3 av 8 valpar med en kanon kritik! Grattis igen Dojjen 😀

DSC09983

Chess fick ju fina rosetter och ett tuggben, vi en mössa 😉

Nu vet vi hur det går till på nästa tävling 😉 Ska försöka behålla denna härliga känsla till nästa 🙂

Har ju även träffat så trevliga hundfolk idag! Kända och okända! En mycket bra dag är till ända! Imorgon ringer inte alarmet kl 4, så nu ska det bli några glas rött innan sängen 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *