Läste en…

intressant artikel i senaste Svensk Jakt om spårning. Har hört lite olika teorier om detta med blodspår och personspår. Några säger att man absolut inte ska köra båda spåren för hunden blandar lätt ihop och det bli skit av allt.

Andra säger att hunden är väl inte dum heller, den klarar galant av detta. Själv har jag riktat in mej på blodspår denna säsong för att senare ta upp personspåret, fast Smali verkar inte ha några problem med blandningen :-).

Nu till artikeln. Där står det att man har börjat träna ID-spårning för att få en mer spårnoga hund, hur de lagt upp träningen mm. De börjar träningen med te, vaniljsocker i krukor och använder klicker/godis som belöning, sedan människor och sen klövvilt. Kul att det går att kombinera, hundar är som sagt inte dumma :-).

Dagen ska ägnas åt att fixa till Smali inför morgondagens utställning, han har tappat ENORMT mycket päls, men ser inte naken ut för det. Det är 6st VH med och 2 av dem (vad jag vet ) från Vallgården. Har fått PM till utställningen i Arvika och där var det lika många VH anmälda, undrar vart de kommer ifrån?

Men kul ska det bli :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *