Lite snopet…

var det när jag kom ut i stallet ikväll. Har ju provat att släppa in kycklingarna till de andra men en höna gav sig på en kyckling med en gång. Så jag har ett ”system”, släpper ut hönsen på morgonen och kilar fast en kompostgrind in till boxen så kycklingarna kan springa runt där på dagarna.

Men ikväll när jag kom ut och gjorde som vanligt, stängde ut till hönsgården och kikade in i stallet så var det inte som vanligt. ”Andreas” & hönsen satt på sin pinne utan att jag öppnat upp till dem, pinnen de sitter på är i boxen. De hade lyckats välta grinden och självklart trodde jag att det skulle ligga döda kycklingar överallt. Men icke! de hade knallat in till sig och åt mat, nöjda och belåtna 🙂

Får nog prova att ha öppet imorgon när jag är ledig och har lite koll på vad som händer, ska även försöka  sätta upp det sista kycklingnätet runt hönsgården i fall att de vågar gå ut de små 🙂

Imponerad av vad små signaler man behöver visa för en hund för att få en reaktion. Har testat lite grann det här med framförgående med Smali. Ypperligt tillfälle att träna på detta tyckte jag var när vi hämtar tidningen på morgonen, för då kopplar jag upp ca 20m från stora vägen i fall att grannhunden är ute på morgon kissen. Så fort vi viker av mot postlådan så drar han i väg koppletslängd, drar ingenting. Frågade Pia (instruktören) om min idè, det var bara att köra på.

Testade och sa framför, hunden går fot med full fokus på mig, inte alls det jag väntat mig, testar flera gånger, samma resultat. MEN så kommer jag på varför,jag sträcker på mig,då är det position som gäller 🙂 Så om jag går som en hösäck så kan det funka:-)

Tänk vad små medel som behövs egentligen. Höll på att hamna i samma eländes väsen som när jag hade tre hundar som skulle ut och gå eller ut ur hundgården, ett helvetes väsen med stressade, glada hundar. Behövs inte mer än sträcka på sig och påtala att det där är inte ok, klart 🙂 VISST ÄR DET HÄFTIGT?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *