Man skulle…

inte ha katt. Gäsper har varit ute på en promenad som varade i 1 1/2 dygn och jag går skallgång efter några timmar, tror med en gång att något hemskt har hänt honom. Men igår natt kom han in och fick mat, vände och gick ut, skitkatt :-).

Nu håller han sej på backen och följer mej som en hund. När han var yngre så skulle han alltid med efter posten, vill inte ha katter på vägen.Då tog jag med Frazze, satte honom en bit från vägen och då stannade Gäsper också. Nu när Frazze är borta så sitter Gäsper snällt på samma plats och väntar. Han är duktig för han kan även ”fot”, halter och sitter fint och väntar på mat eller godis :-).

Svårt att ta kort på en grå katt i ett grått träd. Skatorna AVSKYR Gäsper, de går verkligen till anfall 2 & 2, de har även hackat hål i svansen på honom, man ser på ena bilden hur en skata anfaller honom. Kan förstå dem, när han var liten så var han i deras bo och grejade.

Smali kom inrusande igår fm och hade ont i svansen, trodde han blivit stucken av något, gick inte ut utan mej på hela dagen. På kvällen skulle jag försöka mej på en liten promenad, den blev mycket kort, aj aj vad ont det gjorde i ryggen. När jag skulle koppla loss honom så ville han inte sitta på vä sida som vanligt, han var rädd. Vi var nära hästhagen så troligen hade han fått en stöt.

I morse när jag ropade in hundarna till frukost så kom inte Zixten, många stygga tankar fick jag.

Det fattas lite staket så jag har gjort en specialare :-), dragit nät fram och tillbaka för hoppar han över det ena så har han ännu fler att ta sej förbi. Men Zixten hade inte tänkt att hoppa denna gång utan krypa genom maskorna, där satt han fast med huvudet genom flera maskor, fick lös honom till slut. Nu MÅSTE även han ha lärt sej en läxa, och vad gör han? äter upp maten och springer raka spåret till samma plats. Dum i huvudet eller envis? inte vet jag.

Troligen har Smali efter han badat hoppat emellan hästhagen och staketet, när han ska hoppa tillbaka vikit en blöt svans över repet med ström, AJ AJ vad ont det skulle ha gjort. Förstår att han inte vill gå nära den sidan av gräsmattan utan matte.

Immygumman har hittat favorit sovplatsen igen, rabatten i söderväggen, varmt och gott :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *