Man tager vad man haver!

I vår har nordanvinden varit för bedrövlig! Det blåser nästan jämt och jag gillar det inte 🙁 Nu blåser det ju jämt här eftersom vi bor vid sjön, men värst är det när den kommer från norr!

Ser man på vårt lilla äppelträd så skulle man tro att man bodde i fjällen så som det lutar av all blåst 😉

Hade en idé om att ha några blomlådor vid piren och lite bättre möbler! Inte många blommor som överlever där och möblerna måste nog vara gjorda av betong för att inte hamna i sjön som den här stolen. Nä! Det får vara som det är!

Upptäckte att vi haft gäss på besök! Dags att sätta upp näten, för nu kommer de snart med sina ungar.

Hilma tyckte det här var skitkul! Tog minst dubbelt så lång tid att sätta upp det när hon var med 😉

Sen skulle det inspekteras av Hilma och Eazy bryr sig inte om att det är uppe, han ställer sig över och äter vass 😉

Vi har några projekt i år 😉 Bla utöka gräsmattan, byta staket, det vi har är så fult och nu behöver vi inget nät när Zixten bor hos Jenni & Jocke. Måla den sidan av huset som vi inte hann med ifjol. Byta altandörr! Ta upp en hål i väggen och sätta in en ny altandörr som går direkt ut i den inglasade altanen. Där ska också en matta läggas. Fd tv-rummet ska få nytt golv, tapeter och ska piffas till. Det nya ska också tapetseras! Så vi har en del att göra!

Men nu äntligen skulle vi dra igång 🙂 Förra veckan tog vi oss i kragen och åkte till Karlstad för lite inköp! Vi avskyr sånt lika mycket båda två! Stuvbutiken var ok, men IKEA är ju ett straff!

Även altandörrarna kom förra veckan och det lovades varmt väder! Perfekt om vi inte hann få in dörren samma dag 🙂 Tyvärr var dörrarna tunga, vi har väl lätt burit dörrar förr, men dessa vägde massor och gubben fick ryggskott för han skulle skona mig och bära tyngre 🙁 Så nu är renoveringen inställd på obestämd tid!

Men då fick jag bygga själv istället 🙂 Kaninerna behövde flyttas, blir otroligt varmt där de stod. Hade 2 lastpallar som skulle bli perfekta att ställa burarna på och sen hade vi lagom långa brädor kvar sen vi rev räcket på altanen ifjol. Kunde t o m återanvända många av spikarna, haha 😉 Hilma var lika ”hjälpsam som vanligt!

Gossarna blev nöjda med sina små verandor 🙂

Man kommer långt med hässjestörar, snöre till höbalar, kompostnät och buntband, gamla mattor och bärnät 😉 Så nu har har de varsin veranda, en skuggig hörna och varsin hage på drygt 6 kvm, med grenar att gnaga på och rör att springa i 🙂 Helst skulle jag velat göra ännu större hagar, men då blir det svårt att komma förbi med traktorn.

Eazy gillar att sitta och titta på Lilla Ru & Nyman när de kör sina race och gör glädjeskutt 🙂

Buskskvätta

Har haft några nya och gamla besökare de sista dagarna 🙂 Tornfalken har jag inte sett här förr! Inte heller Buskskvättan, Gluttsnäppan eller Vitkindad gås!

Göken hörde jag häromdan, Drillsnäppan är tillbaka, Herr & Fru Storskrake vilar på bryggan som vanligt 🙂 Herr & Fru Ringduva har ätit frö hela vintern och hälsar på varje dag, undrar hur man ser skillnad på dom? Otroligt lika!

Storlom

Mina favoriter! Storlommen 🙂

Bollarna håller än! Mycket bra investering 🙂

Ser att det är den 8 maj idag, då har jag och gubben hängt ihop i 36 år 😀 Tur att det sa ”klick” på järnvägsstationen hösten året innan <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.