Nu är det meningen…

Att rävskabben ska vara utrotad, 3:e och sista sprutan fick de igår. De kliar sig fortfarande, det kan de göra ett bra tag till, men det är betydligt bättre.

Det här att jag varit sjuk så länge är inte bra för nån. Smali utav alla har blivit döv. Synd att jag inte kollade hörseln igår när vi ändå var hos veterinären 😉 Han brukar i varje fall lyssna på mig, men icke! Kan kanske bero på att jag nästan inte får ur mig ett ord, utan mest står och stampar i benen när jag vill att han ska lyssna 😉

Och han har gått upp i vikt, 47,5 kg!!! Men veterinärerna säger att det inte finns ett uns fett på honom??? Zixten & Iko har ju haft en matvägrings period, så jag har blandad färskfoder och torrfoder. För att inte krångla till det mer än nödvändigt, så har Smali också fått det. Men med ingen motion, mer än en massa bus, på 3v + att han gärna stjäl av de andra om han kan. Så nu har jag satt dem på färskfoder igen och Smali har fått mindre med mat och jag håller ett vakande öga över honom. För jag håller inte med veterinärerna, han har ju bevisligen lagt på sig och här ska vi inte ha några feta hundar. Har aldrig haft det förr och det kommer aldrig att bli någon heller 🙂

Med mig är det åt andra hållet! Har ingen aning om vad jag vägt, mer än att det känns på byxorna att minus 4-5 kg vore inte fel 😉 Men nu har jag hostat såpass mycket att det är inte mycket jag har fått behålla i matväg. Och det märks, byxorna har blivit större. Rekommenderar inte denna bantningsmetod 😉

Var till vårdcentralen idag igen, eftersom inte ens cocillana hjälper mot hostan. Diagnosen blev stämbandskatarr, talförbud i 1v. Stackars satar (familjen) när jag får prata igen, jag som är så pratglad i vanliga fall, tänk vad mycket jag har att ta igen sen 🙂 Så nu är jag sjukskriven i 1 v till.

Jag har syndat! Efter att ha provat allt mot hostan och ingenting hjälpt, så fick jag mer eller mindre panik av att inte få sova. Då har jag rökt för att dämpa hostan och det hjälper tyvärr 🙁 Berättade för läkaren att jag blev förkyld några dagar innan jag slutade och han sa att det är nog en stor orsak till att jag har blivit så dålig som jag är.

Inte att det är positivt att röka, det poängterade han starkt och att jag ska ge mig med dessa dumheter snabbt som attan. Men när jag slutade, så blev kroppen stressad av att inte få nått nikotin, i och med det så blev jag mer infektionskänslig och på den vägen är det. När jag röker så bedövar jag flimmerhåren, det är därför jag inte hostar så bedrövligt. Men det är ju inte bra för infektionen.

Tyvärr så får hundarna vara i hundgården om dagarna, nu ett tag framöver. Det går ingen nöd på dem, bara jag som är löjlig och tycker synd om dem att de inte får vara hos mig 😉 Men jag vet att är de med mig, då går jag och småpratar omedvetet hela tiden med dem och då funkar inte talförbudet.

I början av mars flyttar Jenni till Ekshärad. Hon har redan packat förfullt, kartonger överallt och nu möblerar hon för fullt i ”huvudet”. Tänk vad kul det var när man flyttade hemifrån 🙂 Synd att hon hamnar såpass långt undan, 1,5 tim enkel resväg, men hon är kvar i Värmland i varje fall 🙂

Idag är det en ledsam dag, Kerstin har begravts 🙁 Tänker på pappa och Kerstins barn Anna & Lars med familjer, de har det jobbigt. Kram till er alla <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *