Sjukstuga och dödsfall…

Kom ut imorse till hönsen så låg en isbar kyckling död. Kollade i genom både höns och kycklingar om nån mer var dålig. Det var en av isbarerna som var snuvig så den har fått flytta in till blomme kycklingen under värmelampan.

Jag är ett fakta freak, så nu har jag läst att det är mycket vanligt att det går förkylningar på hösten, och särskilt bland kycklingar. Och ordnationen är vila och värme. Blomme kycklingen hade inte begripit att den hade en vattenskål hos sig, så när jag gav den vatten så var den jätte törstig stackarn.

Och när jag kom ut så låg där 2 bruna ägg, så det är fler än tuffa som värper 🙂

När Linda & Patrik passade djuren (ons – fre) så hade visst Smali tagit sig ut ur hundgården, öppnat dörren, och satt ute på trappan när de kom hem, 2 dagar på rad. I vintras när marken frös så flyttade sig stolparna lite, så det gick inte att låsa dörren som det var tänkt när vi gjorde den ifjol. Det blev en provisorisk lösning som har fungerat bra, ända tills nu. Men nu är låsen fixade 🙂

Idag kom straffet för att jag varit borta 1 vecka. Smali har inte vikit en tum från mig 🙂 Han som bara är inne och kollar läget emellanåt ska bara sitta i knät eller gå PÅ mig hela tiden. När jag var ute och städade åt hönsen och SvenHarry förut så inspekterade han hönsen, men sen låg han utanför stalldörren och hade full koll så jag inte skulle bli borta. Det bådar gott inför kvällens bruksträning och han har inte gjort ett smack på 1 1/2 v. Det märks för han går ”fot” och tittar på mig hela tiden, kom igen matte! nu gör vi nått kul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *