Stiltje!

Här händer inte mycket i värmen! Går och fyller på alla vattenskålar som är utställda ute på gården, med jämna mellanrum! Och försöker förklara för en sur kanin, att det är för hennes eget bästa hon får var inne i stallet!

Hundarna håller sig inomhus, helt utslagna! Men de har hittat några skuggiga, svala ställen vid sjön!

DSC03028

Zixten har lagt sig i strandkanten i vassen 🙂

10386394_640274186068693_4146667805871981480_n

Smali & Mayo har hittat det perfekta stället! Gräva gropar och lägga sig i, intill vassen, i slänten där husse försöker fixa till gräsmattan 😉

DSC03126

Badbruden är här och badar varje dag! Egen parasoll i vattnet, väl insmord och solglasögon på 🙂

DSC03079

Smali ser så det går rätt till!

DSC03054

Zixten blev getingstucken på ena öronlappen häromdan! Och Mayo var halt på vä bak! Vet inte riktigt vad han gjort sig, men ont hade han! Han har stått mycket på 3 ben!

I tisdagskväll så startade spårkursen! Smali mår inte bra av värmen! Har aldrig gjort! Mayo med sin åksjuka, dreglar mängder! Som jag har så svårt att få i vatten efter vi åkt bil! Skulle ha blivit uttorkad på ingen stund! Så jag ställde in det! Vill inte riskera hälsan på hundarna!

Igår var Linda, Jossan & Blaze här! Lekfarbrorn Patrik var på annat håll! Men far & son underhöll sig ändå ;-P

DSC03148

Ut på bryggan, dök i vattnet, simmade en sväng, upp på bryggan igen! Om och om igen 🙂

Tyckte det var varmt igår eftermiddag! Så när jag kollade tempen på norrsidan av huset, där solen inte ens varit i närheten,så visade den 33,4 grader i skuggan!

DSC03216

DSC03239

Det fick bli en båttur igår kväll! Smali gillar att åka båt,så han fick följa med 🙂

Hem ljuva hem! När vi närmade oss land, då fick han lov att hoppa i sjön! Så han simmade sista biten 🙂

DSC03122

Han borde vara riktigt nöjd med dagen!

DSC03305

Sen låg de utspridda i skuggan på kvällen och sov 🙂

Häromkvällen när jag tittade ut genom dörren så fick jag se att vi hade besök! Ropar – KAMERAN!!! Springer in efter den, ut igen och ”kastar” mig på gräsmattan!

DSC03019

Denna fina padda var och hälsade på 🙂

Om den gillade att posera, eller var i chocktillstånd vet jag inte! Men det måste ha tyckt att det var lite knepigt när tanten skriker, kommer springandes och slänger sig framför den på gräsmattan och ”trycker upp” en kamera i ansiktet på den, haha 🙂

DSC03018

Fick även ett porträtt! En vacker padda 😀

Idag har det gått ut en klass 2 varning pga värmen här i Värmland! Den innebär – Att det är extremt varmt och det kommer att bli minst 30 grader i 5 dagar, eller minst 33 grader i 3 dagar framöver!

På lördag har vi Vit Herdehunds rasspecial i Ransäter, det är en av årets höjdpunkter! Man får träffa en massa trevliga människor och se vackra hundar.

Men med en åksjuk Mayo, som dreglar mängder och är jättesvår att få i nånting efter bilåkning! Då blir det inte kul 🙁

Visst! Jag har tillgång till tält och kyltäcke, AC i bilen! Men att inte få i honom vatten under många timmar! Det hjälper inte att han är törstig, han klarar inte öppna munnen pga segt dregel på ett tag! Och jag har även anmält honom till exteriörbeskrivningen och den är efter utställningen, på eftermiddagen!

Magkänslan och det sunda förnuftet säger att jag INTE utsätter honom för detta! Jag riskerar inte hans hälsa! Han är betydligt viktigare än alla utställningar, tävlingar osv. Men jag följer väderleksrapporten noga och blir det ändring, då åker vi!

DSC03270

Smali njuter av en av alla simturer igår kväll 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *