Urvriden skurtrasa…

Det har hänt för mycket tråkiga/jobbiga saker de sista 2 veckorna, så jag känner mig som en urvriden skurtrasa. Jennis krock, Fia välter med 4 hjuling och min mormor blev hastigt sjuk och gick bort några dagar senare.

Hundarna verkar förstå att matte inte orkar hitta på en massa saker med dem, och varit förhållandevis lugna, utom natt till fredag. För att inte behöva tänka så mycket så gick vi runt med varsin trimmer och grejade i trädgården på kvällen. Sträckte upp det provisoriska staketet vid sjön och fick undan en massa gräs som växt vid staketet. Men det skulle vi inte gjort, nu såg Zixten sin chans. Eftersom gräset var borta så såg han att vattnet sjunkit lite i sjön så han kunde smita runt stolpen som står i sjön. Jag blir så trött!!!

En jobbar kompis kommer och knackar på, talar om att hundarna är ca 1km bort, hon hade ropat på dem men det gav de fan i. Bara att knalla i väg, Smali kom när vi ropade men inte Zixten, han kom hem 1tim senare. Vi fick oss en fin natt promenad genom skogen och vad med lysmaskar vi såg, det var som ett pärlband :-). Har inte sett några på säkert 25år och nu var det hur många som helst.

Men en fin kväll var det.

Så på midsommarafton var det bara att fixa resten av staketet och nu går det flera meter ut i sjön + att det är lite böjt längs sjöbotten. Simma gör inte Zixten (än) och dyka kan han ju prova nu om han vill :-). Nätrullarna är kvar i sjön så det är bara att förlänga staketet om vattnet sjunker mer. På ett vis hoppas jag det, för då har vi en varm och fin sommar. Har talat om för Zixten att han är den dyraste hund vi haft, sätter upp staket så han ska ha över 4000km2 att springa på så det inte blir orättvist när Smali får göra det. Han var med hela tiden och studerade om det fanns minsta lilla chans att ta sig ut, men tji fick han, ligger stora sten där han ev kan ta sig ut. Hoppas nu att han håller sig på rätt ställe.

Midsommaraftons kväll  med trevligt umgänge ( som vanligt), grillning och det obligatoriska kubbspelet. För några år sedan tänkte vi förnya oss och skulle ha krocket turnering, det blev en gång. Hade fullt upp att hålla koll på en ”fuskande” svåger som även kom på ny regler under spelets gång :-), vi håller oss till kubb. Vi var 13 pers från 14år – 48år som hade kul. Lördag och söndag har jag jobbat.

Nån domare för anlagstestet har inte hört av sig. Han skulle skicka efter några anmälningsblanketter och det har ju varit helg, så det kanske tar längre tid att få dem. Har inte kunnat heller, så som det varit här. Och vilken tur att jag inte kom iväg till Danmark.

NU VILL JAG HA EN LUGN SOMMAR OCH SEMESTER :-), bara 3 veckor kvar till den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *