Att bli glad för så lite & närgångna ”grannar”!

Har inte behövt lagt mig och vila en endaste gång idag 🙂 Åt middag för första gången sen i torsdags! Det tar sig 🙂

IMG_9530

Visst är det en riktig liten sötnos! Mamma höna är trygg med mig, så jag får låna den så mycket jag vill 🙂

IMG_9518

Chaplin gillar inte läget! Hönsen får vara ute, inte han! Så jag får fjäska lite extra för honom och idag blev det sallad 🙂

Jag måste ut varje dag för att må bra, jag är en utemänniska! Och det har varit dåligt av den varan nu! Jenni var snäll och åkte och handlade åt sina sjuka föräldrar. Tog med sig Smali och passade även på att ta en promenad med honom 🙂

Jag tänkte ta en träningspromenad med Mayo runt ”kvarteret”! Men Jenni & Smali fick åka först!

IMG_9443

Och det följde Mayo noga från fönstret 😉

Nu är jag otroligt dålig på avståndsbedömning! Och runt ”kvarteret” vilket innebär – Att gå ca 100 m på vägen från vårt hus, ta vä in på sommarstugvägen, gå ca 100 m, svänga vä ner mot Maria & Jonas sommarstuga och svänga av mot vår åker och strax hemma. Hm! Jag mätte, det blev 1 km och det gick vi på 20 min! Vilken fart jag ligger inne med ;-P

Men det blev en kort, intressant promenad i olika bemärkelser!

IMG_9456

Mayo fick starta med platsliggning och som störning, så  anlitade vi de hungriga hönsen! Gick ju kanonbra! Alla skötte sig fint 🙂

IMG_9515

Tittar man på granarna rakt fram, där går sommarstugvägen!

Man blir lite ”sjuk” när man bor så här! Man kollar alltid spår! Och det spelar ingen roll om det är djur -eller bilspår. Här behövs ingen spårsnö för att se om nån bil har varit på gården när vi tex varit borta, vi ser det på en gång, haha 😉

Jag och Mayo hann inte gå mer än ett 20-tal meter in på sommarstugvägen när jag ser spår som inte ”hör hit”! Grannarna går en liten bit in på den med hundarna, men detta var rovdjursspår!

IMG_9462

Titta till vä på bilden, bredvid det upptrampade, så ser ni nån som har gått mycket målmedvetet, steglängden är lång, 1,5 m!

Ser man till målmedvetenheten + steglängden så är det glasklart en varg som varit på besök.

IMG_9467

Men så ser man på spåret! Runt!

IMG_9469

Och här ser man lite klor, men nej!

Blev väldigt fundersam! Ser precis ut som varg på lite håll, Lo när man kollar avtrycken! Har sett en hel del spår och dessa stämmer inte! De Lospår som varit här har inte den steglängden. Så sa gubben – Den jagar! Därför har den det! Kollar med min ”expert” Runo 😉 Och vi kom fram till samma sak allihop! Lo!

Och det har varit en del ”turbulens” på vägen, rådjursspår överallt!

Mja! Detta att de är så närgångna gillar jag inte speciellt mycket! Den här var betydligt större än den andra som vi har här! Och jag är rädd om mina höns och katter!

Javisst! Sätt hönsen i hönsgården och gör om katterna till innekatter! Lodjuren är ju såå fina! Det är dom, såå vackra! MEN de rör inte mina familjemedlemmar! Och de ska kunna röra sig fritt på vår gård!

IMG_9471

Mayo fick söka godis!

IMG_9481

Och det var rådjursspår överallt och de måste ju spåras av noga 🙂

IMG_9492

Platsliggning på en gammal bal!

IMG_9502

Godingen min i svartvitt…

IMG_9499

Och färg <3

Den där lilla turen som tog en evighet och var fylld med spänning, gjorde att Mayo sov gott sen 🙂 Och jag var helt slut ;-P

Trodde skiten hade vänt, men svetten rinner och nu har jag börjat nysa och snora! Tar det aldrig slut? Jag som planerat att börja jobba på torsdag 🙁 Får ringa Previa imorgon och rådfråga hur jag gör med det?

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *