Överenergisk…

är Smali idag, för igår sov han fr kl 14 + hela kvällen, vaknade bara för att äta och kissa. Imorse vaknade han och var akut kissnödig, höll på att riva huset innan han kom ut.

Det är en sån där ”rackel” dag i dag, körde Fia och en kompis till deras praktik vid 9:30, sen  SKULLE det ha kommit en tvättmaskinsreparatör vid kl 10 (han ringde och sa det i varje fall), får hoppas att han snart dyker upp och hovslagaren är här nu, sen jobbar jag kväll. Avskyr sådana dagar, får ju inte gjort någonting. När ska man hinna ut och gå med hundarna?

Gömma godis är kul!

Men det roliga är snabbt över.

Bäst att gömma sej så man får ha grejerna i fred.

Vi har något som vi kallar ”pipoxe”, det är en brun/vit kortbent vadarfågel som låter som en visselpipa. Det tog lång tid innan vi såg vad det var eftersom de är så skygga, så där av smeknamnet. Nu är de inte lika skygga men borde vara det, för Smali har fått syn på vad som sitter på bryggan och gräsmattan och de är såå roliga att jaga.

Har fått reda på att vi har VAKTHUNDAR!, det trodde jag inte. Fia kom hem en morgon efter att ha sovit borta under natten och möter 2 morrande hundar innanför dörren, undrar vem som blev mest snopen, hundarna eller Fia?

Undrar om hundarna trodde de var ensamma i huset eller att de visste att jag låg och sov, men det får vi aldrig veta.

Det har inträffat nån gång att jag behövt hjälp att släppa ut hundarna i hundgården om det har varit riktigt kallt när jag åkt till jobbet på morgonen. Men då har ”hundvakten”  inte fått gått in utan öppnat dörren och sagt åt hundarna vart de ska gå. Eftersom de inte vaktar när man är hemma så vet man ju inte vad som händer när huset är tomt och den risken tar jag inte. Och nu vet jag ju att de vaktar, lite bra är det för vi glömmer ofta att låsa dörren om nån ligger kvar och sover :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *